• Mellemdammen 18 og 16, Ribe, 1930'erne
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Mellemdammen 18 og 16 i Ribe. I nr. 18 ses "Ribe Kontante Kolonial & Delikates- seforretning" ved C. Boldt. Ved siden af i samme nr. ses "Tobakshuset" ved N.N. Pedersen og barber & frisørforretningen ved Frits Hansen. I nr. 16 ses en uidentificeret forretning.
 • Mellemdammen set mod Ribe Domkirke, 1899.
  Bydele og forstæder
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  Mellemdammen set mod Ribe Domkirke i 1899. Skiltene til kæmner J.J.Schultz, Og Carl Hansen Puggaards skotøjsforretning, begge Mellemdammen 17. Til venstre er det først Mellemdammen 18, efterfulgt af 16 og 14. I baggrunden ses Ribe Domkirke.
 • Mellemdammen 18, Ribe i begyndelse af 1900-tallet
  Bydele og forstæder
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  Mellemdammen 18, Ribe. Bygningen har i tidens løb heddet både Terpagers gård og Clausens gård. Mand og barn står i døren til tobaksforretningen, der ejes af tobakshandler Johan Peter Adolph Clausen, hvilket fremgår af et skilt over indgangsdøren med navnet Ad. Clausen. På muren ses et reklameskilt for A. Clausen Tobak. I butiksvinduerne ses udstillet diverse varer. Over porten i bygningens vestre ende ses en egetræsoverligger, der i midterfeltet bærer følgende indskrift som er et salmevers af digteren Anders Arrebo: En Christnis hus er viet saa Medgang oc Modgang ind oc udgaa. Er Medgang inde far i Mag, Er Modgang inde Ei forsag. Til venstre for salmeverset ses initialet NT, der står for Niels Terpager. Porten er udstyret med en dørhammer i form af et et løvehoved med en ring i næsen. Mellemdammen er brostensbelagt.
 • Præsentation af årets museumsvin, Ribe, juni 1997
  Personer
  Vinhandler Parmo Pedersen (t.v.), museumsarbejder Ole Kjærsgaard (midt) og Antikvar Jakob Kieffer-Olsen præsenterer årets museumsvin i Rosenhaven ved Quedens gård.