Esbjerg havn har gennem hele sin historie været under næsten konstant om- og tilbygning. Her i ca. 1966 kan man se, at sluseportene til Dokhavnen er fjernet og en muddermaskine er ved at oprense og uddybe gabet. Højre side af indsejlilngen er også ændret: Newcastlekaj er kommet til og Englandskaj har fået en rampe til færgerne. Bagved er der godt gang i udbygningen af containerhavnen, hvilket også betyder flytning af beddingen (allerede tom) og opfyldnig af det meste af den gamle fiskeri og færgehavn i hvilken en af Fanøfærgerne "Nordby eller "Esbjerg" ses ved kaj. Ved Englandskaj ligger "Winston Churchill". I det NV hjørne af Dokhavnen er den ene af Farve- og Lakfabrikens hvide bygninger revet ned og bag den ses den "knækkede" Beddingsvej, som senere også forsvinder.
Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
Steder
De ældste bygninger ved FDBs Cigar- & Tobaksfabrik omgivet af en række af Østerbyens andre store virksomheder. Bla. Meyers villa og Lunds Margarinefabrik (til venstre) og L. Hansens Trælasthandel (øverst til venstre), Esbjerg Sengefabrik (til højre) Hans Jensens gård og nedlagte teglværk (øverst til højre)
Arbejdsmænd ved De Forenede Dampskibsselskaber i Esbjerg. De, der sejlede på kulbådene på Liverpool, vaskede kun hænder og ansigt, og Esbjerg-børn sagde somme tider til deres mor: ”Vi tager lige en ”Liverpooler i dag”.
Fortovet på den gamle Frodesgadebro set mod Jernbanegade. Til højre i billedet ses Frodesgade. Den opmærksomme seer vil kunne se, at Cirkus Giovanni Belli (senere Cirkus Belli) har været forbi.
Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
Steder
Facadefoto af William Lerches fotoforretning, Sct. Laurintii Vej 80 i Skagen. Det var fotografens første forretning i byen. Senere byggede han huset på modsatte side af gaden. Han døde i 1973, hvorefter Skagen Kommune overtog "Lerchereden", som huset blev kaldt. Mon det er fra Paul Bøllings sommerferie?
Paul Bølling kendte William Lerche så godt, at Lerche og hustru var gudforældre til Uffe Bølling.
Familierne Lerche og Bølling kom sammen privat - Lerche familien havde tre døtre, måske den ene, der sidder på trappen?
Havnefronten i Nordby med Toldbod og Navigationsskole. Skolen, til venstre i billedet, blev indviet den 6. oktober 1860 under navnet Frederik VII's Skole - kongens fødselsdag.
Luftfoto af Esbjerg, hvor vi ser industriområdet ved Vibevej. Jernbanen mod Varde skærer gennem billedet. Nederst til venstre ses villaerne ved Dortheasvej. Nederst til højre ses Baldur Mineralvandsfabrik.
Fuglebakken ses i øverste venstre hjørne.