• Fløj ved Esbjerg Tekniske Skole under nedrivning, ca. 1982
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  En af bagbygningerne eller fløjene ved Esbjerg Tekniske Skole i Torvegade 47 bliver revet ned for at gøre plads til det nye hovedbibliotek. Bygningen i baggrunden ligger på hjørnet af Nygårdsvej og Finsensgade.
 • Hotel Spangsberg rives ned, ca. 1980
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Hotel Spangsberg, der lå i Havnegade ved Stormgade, bliver revet ned. Bygningerne i baggrunden ligger i netop Stormgade, Til venstre ses Skipperkroen.
 • Esbjerg Toldkammer, ca. 1980
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Indgangspartiet til Esbjerg Toldkammer på Toldbodvej. Toldkammerbygningen blev opført i 1897 og udvidet i 1899-1900 og 1904-1905. Efter en brand i juni 1954 blev bygningen atter opført og udvidet. Bygningen fungerede som toldkammer frem til 1. juni 1984. Skriften under uret fortæller, at der er tale om et kongeligt toldkammer.
 • Møde på Esbjerg Byhistoriske Arkiv, ca. 1985
  Personer
  Arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen i et møde med museumsinspektør Aino Kann Rasmussen i læsesalen på Esbjerg Byhistoriske Arkiv, der dengang havde hjemme i Teglværksgade.
 • Esbjerg Hvidtøl- og Bajerskølbryggeri, 1975
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Nørregade 95-95A, der husede Esbjerg Hvidtøl- og Bajersk-ølbryggeri. Bygningerne blev opført i 1895-96 og revet ned i 1977 for at give plads til plejehjemmet Strandby.
 • Dias til skolebiblioteket, ca. 1985
  Uddannelsessystemet i almindelighed
  Kælderlokale med dias og transparenter til skolebiblioteket. Kan det være fra Ribe Amts Skolecentral i Teglværksgade?
 • Udstilling på Fiskeri- og Søfartsmuseet, ca. 1985
  Museer
  Muligvis fra åbningen af en udstilling på Fiskeri- og Søfartsmuseet. Fra venstre ses Michael Lauenborg, Brian Kristensen (med ryggen til), Peter Dragsbo, Horst Meesenburg og arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, der holder et maleri forestillende krydstoldjagt nr. 29. Måske udstillingen handlede om krydstoldvæsenet. Maleriet hang på Jørgen Dieckmann Rasmussens kontor i arkivet, Teglværksgade.
 • Karneval på Østre Skole, 1950
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Karneval i gymnastiksalen på Østre Skole den 18. februar 1950. 150 nuværende og tidligere elever deltog, hvor en mælkeflaske og honululu-danser vandt for de bedste udklædning.
 • Karneval på Østre Skole, 1952
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Udklædte børn i skolegården til fastelavn på Østre Skole den 23. og 24. marts 1952. Der var tøndeslagning om eftermiddagen fredag den 23., og karneval om aftenen og om lørdagen.
 • Fastelavn på Østre Skole, 1952
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Den 23. og 24. marts 1952 afholdtes fastelavn på Østre Skole. Der var tøndeslagning med en tønde til hver klasse om eftermiddagen fredag den 23., og karneval om aftenen og om lørdagen. Her kroner lærer Nielsen kattedronningen fra sin klasse iført pigens kyse, som han under stor jubel netop har iført sig.