• Medlem af Esbjerg Veteranorkester med sin stortromme, ca. 1960
    Personer
    0
    Heinz Dobrick, medlem af Veteranorkestret, klamrer sig til sin stortromme på vej hjem fra en koncert, men har fuldt styr på cigaretten. Bag ham ses Gunnar, og bagerst med tuba ses Kaj Jensen. og bag ham er det Gunnar og bagerst med tuba ses Kaj Jensen.
  • Esbjerg Veteranorkester, ca. 1980
    Musik
    Esbjerg Veteranorkester spiller i musiksalen på den nedlagte Vestre Skole i Islandsgade. Konferencier er Christen Rud. Musikeren til venstre for ham er veteranorkestrets formand og æresmedlem Flemming Dalgaard med sin kornet. Bag ham er det Dan Ditlevsen også med kornet. Til højre for Christen Rud er det kornetspillerne Gert Madsen og Orla Dalgaard.
  • Luftfoto over Esbjerg Øst, august 1952.
    Bydele og forstæder
    Luftfoto over den østlige del af Esbjerg. Eller rettere den forkerte side af jernbanen, der også kaldes Klatterup. I forgrunden er Esbjerg Andels-Svineslagteri ved at blive bygget. Den store hvide bygning i midten er FDBs Cigar- og Tobaksfabrik, mens vi til højre lige kan skimte Esbjerg Gasværk.
  • Juleposten er på vej, december 1977
    Postvæsen
    Overpostbud S.A.V. Olesen har travlt med juleposten op mod jul. Her er det en tidlig morgen, hvor han er i gang med at kæmpe sig gennem postdyngerne - akkompagneret af kvikke bemærkninger fra kolleger. Her er der sortering af større breve og aviser. I baggrunden sorteres kort og breve i de små rum.
  • Kæmpe julekort, december 1977
    Postvæsen
    Postbud Norman Simonsen, der under sorteringsarbejder i posthuset, er stødt på dette store julekort, En stor, flot kat pryder forsiden af kortet, der ikke kan gå ind i nogen normal brevsprække.
  • Juleposten er på vej, december 1977
    Postvæsen
    Overpostbud S.A.V. Olesen har travlt med juleposten op mod jul. Her en han i gang med anden ombæring, der omfatter værdiforsendelser. Her kvitterer sekretær Lone Petersen, advokatkontoret, Kongensgade 44, både med sin underskrift og et smil.
  • Juleposten er på vej, december 1977
    Personer
    Overpostbud S.A.V. Olesen har travlt med juleposten op mod jul. Her er ude med sin kørevogn i Esbjergs postdistrikt 5, der bl.a. tæller Kongensgade.
  • Juletræet på Nordisk Gummibådsfabrik, december 1977
    Personer
    Juletræet pyntes på Nordisk Gummibådsfabrik. I stedet for julehjerter benyttes julehilsener fra hele varden. Fabrikken får i anledning af julen utallige hilsener fra nær og fjern. Hong Kong, Singapore, USA, Sydamerika, Afrika, Mellemøsten osv. Her er fællestillidsmand Jørgen Kristensen ved at pynte træet med hjælp fra Emmy Hensen og Inger Olsen.
  • Esbjerg Gasværk forsvinder, december 1977
    Energiteknik
    Gasforsyningen i Esbjerg er historie, og nu forsvinder de synlige rester af byens gas-epoke. Nedbrydningsarbejdet, der blev udbrudt i licitation den 17. oktober 1977, er i fuld gang. I øjeblikket gælder det den mindste af det gamle gasværks to spaltegastanke. Den er på 15.000 kubikmeter. Herefter kommer turen til den store på 40.000 kubikmeter. Omkring 1. marts 1978 burde nedbrydningen være færdig.
  • Grimsby-trawleren Ellen, december 1977
    Havnevæsen
    Grimsby-trawleren GY.157 Ellen ligger ved kaj i Esbjerg, hvor den afleverede en last brislinger. I den forbindelse opdagede lokale fiskere en såkaldt tobis-pose på kutteren. Denne pose måtte ikke bruges i perioden 1, november til udgangen af februar. Ydermere måtte den kun bruges til netop tobis-fiskeri - og altså ikke til brislinger. Det stod til at koste skipper Allan Thinnesen en bøde på omkring 30.000 kr.
  • Nymalede Falck-biler, december 1977
    Personer
    Falckbilerne i Esbjerg er blevet lettere at se. De hvide sygetransport- og personvogne er blevet forsynet med en selvlysende rød stribe - i fagsproget kaldet fluorescerende Her er det redder Jan Rohr Sørensen ved en af sygevognene med de nye selvlysende striber.
  • Hundeparkering i Tarp, december 1977
    Brugsforeningsvæsen
    Alle kender problemet med hunde foran forretningen. Af og til kommer de kære dyr op at slås, til andre tider risikerer man en øm bagdel, eller at tråde i en såkaldt høm-hømmer. Disse nære problemer har Tarp og omegns Brugsforening løst på en særdeles effektiv måde. Uddeler Jørn B. Hansen og et par medarbejdere har konstrueret en hundeparkeringsplads med båse osv.
  • Jule-andagt i Treenighedskirken, 21. december 1977
    Kirker og klostre
    Hvert år til jul samles adskillige af børnene fra Esbjergs børnehaver til juleandagt i Treenighedskirken. Det skete også onsdag den 21. december, hvor pastor Irene Martinsen talte for de mange børnehaveunger. Efterfølgende var der julehygge. Man kan da godt tage benene op, selvom man er i kirke.
  • Jule-andagt i Treenighedskirken, 21. december 1977
    Personer
    Hvert år til jul samles adskillige af børnene fra Esbjergs børnehaver til juleandagt i Treenighedskirken. Det skete også onsdag den 21. december, hvor pastor Irene Martinsen talte for de mange børnehaveunger. Efterfølgende var der julehygge. Her lyttes koncentreret til juleandagten.
  • Jule-andagt i Treenighedskirken, 21. december 1977
    Kirker og klostre
    Hvert år til jul samles adskillige af børnene fra Esbjergs børnehaver til juleandagt i Treenighedskirken. Det skete også onsdag den 21. december, hvor pastor Irene Martinsen talte for de mange børnehaveunger. Efterfølgende var der julehygge. Her er pastoren, der er klar til forestillingen.
  • Gadeparti med benzintank i Hjerting, ca. 1930
    Personer
    Personer foran Kjærgaards Købmandshandel og benzintank (ses yderst t.v.). Personerne menes at være Øllgaard (tv). og Johan Nielsen Christensen (f.1890), bedre kendt som Jon (den anden del af Jon & Dittes Hus) To mænd stående ved benzintanken i Hjerting, ca. 1930.
  • Tre ældre mænd på bænk uden fir købmandsforretningen i Hjerting, ca. 1950
    Personer
    Tre ældre mænd sidder uden for købmandsforretningen i Hjerting. T.v. ses slagter Laursen, og til højre ses Johan Nielsen Christensen (f.1890), bedre kendt som Jon (den anden del af Jon & Dittes Hus)
  • Leo Kjærgaards købmandshandel og benzintank i Hjerting, ca. 1920-30.
    Personer
    Leo Kjærgaards købmandshandel og benzintank i Hjerting. Leo Kjærgaard står selv yderst t.h. Bag købmandshandel oprettede Leo Kjærgaard Hjerting Laks.
  • Esbjerg Fiskeriforenings generalforsamling, december 1977
    Personer
    Fra Esbjerg Fiskeriforenings generalforsamling, hvor afdelingsingeniør Kaj Schmidt, Esbjerg Havn, kigger over skuldrene på havfiskernes formand Laurits Tørnæs (tv) og fiskeriforeningens formand, Kent Kirk. Kaj Schmidt var mødt op for at høre, hvordan fiskerne tog imod det nye beddingsregulativ.
  • Esbjerg Fiskeriforenings generalforsamling, december 1977
    Fiskeriforeninger
    Fra Esbjerg Fiskeriforenings generalforsamling, hvor deltagerne står i kø for at modtage stemmesedler. De udleveres af sekretær Ruth Friis Thomsen og mekaniker Gert Gregersen.
  • Esbjerg Byfond præmierer, december 1977
    Personer
    Ved en højtidelighed på Esbjerg Rådhus uddelte Esbjerg Byfond årets præmieringer. Her er det J. A. Alstrup og arkitekt Knud Thomsen foran et fotografi af Kronprinsensgade 34, hvor Knud Thomsens far i sin tid havde glarmesterforretning. Bygningen blev præmieret for en god restaurering.